Zovem se Dejan Milenković, rođen sam 01.06.1979. godine u opštini Leskovac. Završio sam Srednju drvoprerađivačku školu u Grdelici, zvanje tehničar finalne obrade drveta. Duborezom se bavim od 1999g. predmet umetničkog duboreza je pravoslavlje, slovenskakultura, scene i običajiizsvakodnevnogživota, istorijskiportreti, heraldika. Posle slanja fotografija svojih radova u Rusiju, i prihvatanja od strane komisije, postajem član Međunarodne umetničke grupe „SOLO“.

Te iste 2014. godine dobijam poziv za učešće na RosBalkFestu u Moskvi, kao predstavnik Srbije. To je bila moja prva medjunarodna izložba, nakon čega postajem stalni član „Udruženja profesionalnih umetnika Rusije“. Osim međunarodne, imao sam i zajedničke izložbe u Beogradu, kao i u Trsteniku, gde je moj rad „Sv. Kralj Milutin“ bio nosilac projekta. Učesnik zajedničke izložbe „Glagoljica“ u moskovskoj oblasti, grad Zveningorod, dani Srbije na Tverskoj u Moskvi. Dobitnik sam raznih nagrada, između ostalog i za učestvovanje i pomoć u organizaciji Međunarodnog projekta „Svet bez rata“.O mom radu osim međunarodnih priznanja i počasnih gramota svedoči i mišljenje eminentnog kustosa gospodina Dušana Milovanovića. Od 2014 godine radim sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva gospodina Jovana Purića. Moji radovi se nalaze širom Srbije i sveta: Crnoj Gori,Rusiji, Skandinaviji, Kanadi. 

Svi izloženi radovi na ovom sajtu su ručni radovi čiji sam ja autor, od crteža do finalnog izgleda. Od 2021 godine član Kreativnog saveza umetnika dekorativne i primenjene umetnosti u Moskvi i clan Evroazijskog umetničkog saveza, gde učestvujem u njihovom izložbama.

Šta drugi kažu o nama

Video

RTS Šarenica

Prilog iz emisije „Šarenica“

Izlozba Moskva 2022

Гостинтюий двор „Уникальная Россия“

duborezart

 

Деян
ART Balkan 2021

Moskovskiy Dom Natsional’nostey

ART Balkan 2021 – 2

Moskovskiy Dom Natsional’nostey

ART Balkan 2021 – 3

Moskovskiy Dom Natsional’nostey

Prva TV

Prilog iz emisije „Jutro“ na Prvoj TV

Jutarnji program

Gostovanje u jutarnjem programu na TV Leskovac

Ovo je Srbija

Prilog iz emisije „Ovo je Srbija“ na RTS-u

Bulevar B92

Prilog iz emisije „Bulevar B92“ na B92

Vesti TV Trstenik

Prilog emitovan u vestima na TV Trstenik

Duborez Art

Moskva, Art Balkan 2017

TV K-1

Gostovanje u emisiji „Više od vesti“

RTS

Reportaža RTS-a

„Jutarnji program“ na RTS-u

Doček dijaspore iz Kanade, Motel Predejane 2017

Moskva 2017

Mišljenje profesora Šebaldaeva

Moskva 2017

Profesor Zagarevskij

Moskva 2018

Profesora Šebaldaev

Moskva 2019

Profesora Šebaldaev